Er was eens…

Zo beginnen vele sprookjes en verhalen, maar zo begint ook het verhaal van de Antwerp Highlanders in 2009. Er was eens een groepje vrienden, dokwerkers die een teambuildingsactiviteit wilden doen. Eén van hen had het lumineuze idee om een keertje Schotse spelen mee te doen. Christophe schreef hen in om aan de Highland games deel te nemen in Alden Biesen. Het echte grote werk dus want elk jaar vindt er een Schots weekend plaats in Alden Biesen waar verschillende disciplines het beste van zichzelf geven. Er zijn een Schotse markt, Highland games, pipe band wedstrijden, danswedstrijden en zoveel meer. Er werd veel gelachen en plezier gemaakt die dag (met de nodige Guinness en andere verfrissingen), en tot onze grote verbazing maar ook oprechte trots ging onze kameraad Michel Cornelissen aan de haal met zilver voor het onderdeel “tonnetjes houden”.

Enkelen van ons hadden de smaak te pakken. We kochten een kilt, lieten T-shirts maken met ons zelf gemaakte logo van Eddy erop en we waren vertrokken. De Antwerp-Highlanders waren geboren. De verzameling bekers die onze clan samen en individueel won is al erg uitgebreid, en daar zijn we uiteraard erg fier op.

Sinds 2012 kan je lekker komen eten op onze jaarlijkse winter BBQ en sinds 2013 organiseren wij ook met groot succes onze eigen Antwerpse Highland games met de nodige randanimatie. Zoals een roofvogelshow, Ierse dans, muziekoptredens, ridderspelen, kindergrime, Schotse markt en veel meer. Deze worden gerealiseerd door onze leden van de clan en een hele hoop vrijwilligers. We nemen ook deel aan een Zwitserse Highland game in het stadje Fehraltorf samen met onze Zwitserse broederclan “Angus Helvetic Highlanders”.

Buiten de gewone Highland games proberen we ook elk jaar met zoveel mogelijk clanleden mee te doen aan het Belgisch Kampioenschap Truckpull. En met succes, want al meerdere opeenvolgende jaren heeft een clanlid de 2de plaats gehaald bij de +105kg! Dit alles zou uiteraard niet mogelijk zijn zonder al onze supporters, vrienden en sympathisanten! Wil je ons ook steunen of supporteren, volg ons dan via onze website, en graag tot binnenkort!

Lid worden

Wil je ook graag lid worden van onze clan? Dat kan zeker, zo lang je maar bereid bent om engagement te tonen. Je hoeft zeker en vast geen enorme krachtpatser te zijn (hoewel het mooi meegenomen is), plezier staat bij ons op de eerste plaats. Bij de Antwerp Highlanders maken we onderscheid tussen 2 soorten leden:

Niet-deelnemend lid

€ 15 / jaar
Je neemt niet deel aan highland games bij andere clans

Deelnemend lid

€ 35 / jaar
Je neemt wel deel aan highland games bij andere clans

Stuur ons een bericht indien je interesse hebt

Demo aanvragen

Voor open lucht evenementen is het ook mogelijk om de Antwerp Highlanders in te huren voor een demo. Wij nemen dan zelf al het nodige materiaal mee zoals palen voor de caber toss, een constructie met vaten voor holding the barrels, koffers voor de farmers walk, stenen ballen en pallets voor de stones of manhood en verscheidene andere disciplines die aan bod komen bij highland games. Bezoekers van uw evenement kunnen deze proeven dan uitproberen en krijgen van ons de nodige uitleg en tips. Zelfs voor kinderen hebben wij het nodige materiaal mee zodat ook zij op een leuke en veilige manier kunnen meedoen.