Antwerp Highlanders

ChoriX

ChoriX ChoriX ChoriX

ChoriX is een jongvolwassenenkoor uit Ekeren, bestaande uit leden tussen 22 en 35 jaar die allemaal één grote gezamenlijke passie hebben: muziek! Samen met jeugdkoor Rejoice en gemengd koor Cantemus vormen we één grote korengroep, waarin iedereen zijn gading kan vinden. Ons repertoire is een mix van allerlei soorten muziekgenres: bekende popnummers, hardere nummers uit de metalwereld, melodische filmmuziek, mooie klassieke koornummers… We laten het allemaal aan bod komen.

Repeteren doen we wekelijks op zaterdagavond van 20.00u tot 22.00u in basisschool de Kleurenboom in Ekeren (P. Goetschalckxstraat 57). Heb jij interesse om onze toffe bende te vervoegen? Kom erbij!

Meer informatie vind je op www.chorix.be

 

Snakes in Exile

Snakes in Exile Snakes in Exile members

Houdt u van de opzwepende ritmes en melodieën, de gevoelige ballades en vocale harmonieën van de Keltische muziek? Maar ontdekt u even graag nieuwigheden van eigen bodem?
Snakes in Exile, vierkoppige band met thuisbasis in Limburg, brengt al 25 jaar een Keltische punch van eigen werk, Ierse en Schotse traditionals en frivool bewerkte covers uit verschillende genres.
Hun muzikale omzwervingen brachten hen van doorrookte bruine kroegen (toen dat nog mocht) in binnen- en buitenland tot gerenommeerde festivals als Dranouter en het Cambridge folkfestival.
Gitaar, accordeon, bas en drums. En vier stemmen, multi-inzetbaar van solo zang tot vierstemmige a capella bewerkingen.
Met Snakes in Exile waant u zich voor 1 dag in het gezellige Ierse dorpje Ekeren.

Meer informatie vind je op www.snakesinexile.com

 

Clan Hay Pipe Band

Clan Hay Pipe Band

Eind 2005 ontstond de Clan Hay Pipe Band na een ontmoeting tussen Philippe Vervoort en Tom Hye. Philippe Vervoort, pipe-major van de band, is personal piper van Lord High Constable of Scotland, Sir Merlin Hay, 24e Earl of Erroll. Elke speler van de band is ook lid van de Clan Hay. Daarom is de Clan Hay Pipe Band de enige band op het vasteland die zich een echte Clan-band mag noemen. Zij dragen de full dress met de tartan van de Clan Hay en hebben regelmatig contact met de Chief van de Clan. Ze vormen ook een echte vriendengroep. Er wordt niet aan wedstrijden deelgenomen omdat dit de groepssfeer zou kunnen schaden.
De band bestaat momenteel uit 14 leden: 8 pipers, twee tenordrummers, snaredrummer, bassdrummer, drummajor en een danseres. De band heeft ook enkele leerlingen in opleiding.
In 2016 vierde de Clan Hay Pipe Band zijn 10-jarig bestaan met een concert in De Ruiterhal van Brasschaat, bijgewoond door de Chief van de Clan en zijn gezin. De foto werd genomen op het huwelijk van Harry Lord Hay, oudste zoon van de Chief.

Meer informatie vind je op www.clanhaypipeband.be

Antwerp & District Pipe Band

Antwerp & District Pipe Band

De Antwerp & District Pipe Band is België’s meest succesvolle doedelzak band. De band is gesticht in 1978, door een aantal enthousiaste muzikanten die zich meer wilden richten op competities in binnen- en buitenland.

Over de jaren heen kon de band vele prijzen binnenslepen op zowel kleine kampioenschappen als de grotere competities in Groot-Brittannië en werkte zich zo op naar de hoogste categorie in de Benelux. Enkele hoogtepunten zijn een 2e plaats op het EK en een 7e plaats op het WK in onze categorie. Ook heeft de band op verschillende internationale podia gespeeld met grote artiesten, zoals Carlos Nunez en recent Stan van Samang.

Steeds onder leiding van ruimdenkende, jonge muzikanten, en met het oog op opleidingen, kreeg de groep steeds nauwere banden met de Antwerp Metropolitan Pipe Band. In 2017 werd beslist om de 2 bands te fuseren binnen de Antwerp & District Pipe Band. Dit wil zeggen dat we nu beschikken over een opleidingsband, die competitie speelt in de laagste categorie en een competitieband die uitkomt in de hogere graden. Voor optredens worden de twee bands samengevoegd om maximaal aan de wensen van organisatoren te voldoen.

Meer informatie vind je op onze Facebook pagina www.facebook.com/antwerpdistrictpipeband

Ridders van Pendragon

Ridders van Pendragon Ridders van Pendragon Ridders van Pendragon Ridders van Pendragon Ridders van Pendragon Ridders van Pendragon

Het grote Romeinse Rijk stort in en valt door onderlinge strijd en verraad uit elkaar. De stammen van Europa moeten noodgedwongen op zoek naar grond, op zoek naar eten, op de vlucht voor de Hunnen en voor elkaar. Volkeren verdwijnen, versmelten of staan op. Heel Europa is op zoek naar een wankel evenwicht waar elk zijn plaats heeft. Maar elke koning, krijgsheer of stamhoofd, wil en zal zijn macht laten gelden. In deze barre en harde periode, de vroege en duistere middeleeuwen, zwerven wij rond. Op zoek naar rijkdom en roem. Huurlingen, zonder god of gebod, een samenraapsel van vele stammen, die vechten waar het gevraagd wordt. Met enkel het hoognodige, een zwaard of een bijl, een beetje huisraad, een tent en een deken om te slapen vechten wij aan uw zijde. En wees gerust, winnen doen we! Hoe dan ook!

Meer informatie vind je op www.riddersvanpendragon.be

 

Eireann Dance Academy

Eireann Dance Academy 

Wij, dansers van Eireann Dance Academy VZW (uitgesproken Eren), vormen een jonge dansschool met 2 vestigingen in Brasschaat en Ukkel (bij Brussel). Al onze dansers zowel jong als oud hebben een grote passie voor de Ierse ritmes en brengen deze ook met veel plezier over aan het grote publiek. Oefenen doen we wekelijks in de basisschool De Wingerd in Brasschaat onder leiding van Nathan Baillieul.

Heb je ook een passie voor de Ierse muziek en cultuur? Kom dan gerust langs om eens te proeven van deze intrigerende danssport.
Hebben we je overtuigd om toch eens een dansje te placeren, dan kan je altijd terecht op onze website.

Meer informatie vind je op www.eireann-academy.com