Logo Antwerp Highlanders
Its hobby..

HomeInfoContactKalenderOnze LedenFoto´sClansLogin Lid wordenNieuwsbrief

Sitemap Home Onze Partners

Halloween

Het word steeds populairder bij ons, in andere landen is dit griezelige feest al ingeburgerd. De traditie is nog maar pas overgevlogen uit het verre Amerika. De originele traditie is echter lang geleden ontstaan, en is niet afkomstig van het Amerikaanse continent zoals men zou denken.

Halloween is een Keltisch oudejaarsavondfeest dat gevierd werd op 31 oktober. De Keltische kalender begint op 1 november, na de oogst en het binnen halen van het zaaigoed voor het volgende jaar, was er tijd over om te feesten. De Kelten geloofden dat op die dag de geesten van alle mensen die dat jaar gestorven waren, terug kwamen om een lichaam van een levende in te nemen, om zo 12 maanden in dat lichaam verder te leven en om dan naar het hiernamaals over te gaan.

Om ervoor te zorgen dat je lichaam niet zou gekozen worden door de geesten, deden de mensen oude kleding aan en droegen ze lelijke maskers. Bij zonsondergang word er door de Keltische priester een groot vuur aangemaakt om de levenden te beschermen en de overledenen naar het land der doden te begeleiden.

Na afloop van het feest droegen de dorpelingen het nieuwe vuur in een uitgeholde biet weer mee naar huis. De biet werd veel later een pompoen. Vandaag is Halloween een veel vrolijkere feest. Tijdens de jaarlijkse trick and treat gaan kinderen, verkleed als griezels, van deur tot deur snoep ophalen in de buurt, huizen zijn versierd en er wordt pompoentaart gegeten!


Highlandgames

Het zit er weer op voor dit jaar!
De highlandgames zijn afgerond, we danken alle teams en hun medewerkers voor dit jaar.
We hopen u allen her volgende jaar terug te zien, als speler of als toeschouwer.

U was een geweldig publiek.


Een geweldig weekend

De tweede editie van de Antwerp Highlanders Highlandgames, was een groot succes. De teams die zich hadden ingeschreven hebben de bezoekers alvast een mooie dag bezorgd.
Wij danken alle medewerkers en sponsoren die het ook dit jaar weer hebben mogelijk gemaakt om er een prachtig evenement van te maken.
Wij hopen u volgend jaar terug te zien op onze Highlandgames, U was een geweldig publiek.

Bedankt,

Het Antwerp Highlanders Team